Trouwvideograaf

Artistiek, poëtisch & filmische stijl in trouwfilms

Het vertellen van een verhaal op artistiek niveau voor jou als bruidspaar is mijn drijfveer. Een tijdloze productie waar je jaren later nog naar kunt kijken.

My Story

De meest gestelde vraag; Hoe ben je gekomen om trouwfilms te gaan maken?

In 2014 is een van mijn beste vrienden getrouwd. Die tijd zat ik net te experimenteren met mijn nieuwe camera Canon 5d Mark II. Ik wilde door gaan met fotografie, maar hij kon ook goed filmen.

Ik zocht overlap met drie dingen; Psychologie, Creativiteit en Beeld. In het midden van deze cirkel dacht ik fotografie te vinden, maar film trok mij meer om de diepere layers en het spelen met verhaal, psychologie van de mens en context. Hier bleek ik ook beter in te zijn, want de reacties op film waren vele malen positiever dan met fotografie. Ik zat nog te twijfelen om naar filmschool te gaan. Maar op 31 jarige leeftijd vond ik dat geen fijne gedachte plus dat ik nog lang niet het portfolio had om überhaupt gezien te worden daar. Ik dacht; ik kan of nu 3/4 jaar naar filmschool gaan en daarna in de praktijk leren, of ik kan direct alles mezelf gaan aanleren en dan direct geld mee kunnen verdienen. Geen spijt van keuze twee gehad 😉 Anders was ik nu pas net begonnen met verdienen.

Na de eerste trouwfilm deed ik nog een van een vriend en vanuit daar heb ik een website gebouwd. Dit is op den duur gaan lopen en nu zit ik in mijn tweede fulltime jaar om trouwfilms te maken.

Vanaf het tweede jaar zag ik wat voor potentie trouwfilms kunnen hebben. Door andere filmmakers te bestuderen en mezelf telkens te verbeteren werd ik in relatieve tijd steeds beter. Creativiteit is een gek fenomeen. Het is de combinatie van eigen kennis, vaardigheden en inzichten gemengd met wat al bestaat – wat je eigen stem wordt naar verloop van tijd.

Op de bruiloft

Op de bruiloft ben ik eigenlijk alleen maar aan het observeren. Observeren is een core-vaardigheid van mij. Constant kijken, constant mensen observeren naar hun gedrag, motivatie en interacties. Alles met lading valt gelijk op. Het fascineert me hoe mensen doen wanneer ze alleen zijn, maar ook in gezelschap. Alle interacties zijn waardevol en zegt iets over een mens.

Het meest belangrijke op een bruiloft, is observeren. Zo zie ik dingen die waardevol zijn voor de film, die vaak in het echte leven (zonder de cameralens) onopvallend blijven. Hierdoor zie je unieke dingen terug in de film.

Mede hierom blijf ik zoveel mogelijk op de achtergrond op de bruiloft. Met de kleine A7s II Sony camera film ik – 90% handheld – onopvallend de gasten en jou als bruidspaar. Geen bulky statieven, monopods of grote gimbals.

Mijn klanten

Weet je waar ik blij van word? Emoties

Emoties zijn de lijm van een film. Daarom vind ik het belangrijk dat de bruidsparen die voor mij kiezen, zichzelf durven te zijn, in alle kwetsbaarheid. Zichzelf durven te laten gaan en emoties te laten zien. De beste films komen namelijk voort uit deze emoties.

Please, make me happy 🙂

Weet je waar ik nog meer blij van word? Geloftes

Het tweede element die je in elke film van mij terug ziet komen; Geloftes. Niks maakt een film zo persoonlijk wanneer twee mensen de liefde verklaren voor hun naasten, in hun eigen verwoording with no holding back.

Please, make me even more happy 🙂

Contact

Vraag de beschikbaarheid zo snel mogelijk op. Ik neem nooit meer dan 15 bruiloften per jaar aan. Zo kan ik de kwaliteit bewaken en waarborgen.