Videograaf op je bruiloft

Waarom zou je een videograaf op je bruiloft nemen?

Laat ik eerst beginnen met waarom niet.

  • Wanneer je camera-shy bent. Als je écht niet houdt om op de camera te komen, kan film best wel eens eng zijn. Als je heel bewust bent van jezelf als er iemand een foto of film van je maakt, kan dit nog wel eens weerhouden om te genieten van de dag. Maar aan de andere kant.. je went er ongelooflijk snel aan. Al mijn bruidsparen zeggen dat ze mij op den duur niet meer zagen, omdat ze dan bezig waren te genieten. Vaak in de ochtend bij het klaarmaken kun je er al vast aan wennen. En gedurende dag merk je er bijna niks meer van.
  • Als je er geen budget voor hebt. Als je geen budget hebt. Een goede videograaf zit vaak tussen de €1600 en €4000,-. Het gemiddelde budget wat klanten bij mij besteden is vaak tussen de €2100,- en €2700,-. Dan krijg je twee films (highlight en de documentaire edit).


Waarom zou je wel een videograaf willen nemen?

  • Je krijgt een onschatbare herinnering terug in concrete vormen. Foto is al prachtig en een fotograaf is ook een absolute must. De twee complimenteren elkaar. Ze vullen elkaar aan. Film verteld echter meer jullie persoonlijke verhaal, in bewegende beelden. Met geluid, met spraak, met muziek, met verhaal. Iets wat foto’s gewoonweg niet kan communiceren.
  • Foto of videograaf? Simpelweg beide. Zoals hierboven al genoemd.
  • Wanneer er bepaalde familie niet aanwezig kan zijn, heb je altijd de film om te laten zien (ook aan je kleinkinderen).
  • Je kunt je vrienden en familie laten zien hoe ongelooflijk gaaf jullie bruiloft was. Of ze er nu bij waren of niet. Iedereen zal trots zijn wanneer ze de film zien en jullie liefde van het beeld zien spatten.
  • Je kunt de film zelf delen op social media. Trouwfilms zijn hot en dit zal nog wel even zo blijven.


En budget? Wat kost een gemiddelde videograaf?

Uiteraard kan dit in alle budgetten. Je hebt videografen vanaf €350,- en vanaf €4/5000,-. Het verschil? De stijl en mate van professionaliteit. Hoe duurder iemand is, hoe professioneler ze vaak zijn, hoe meer stijl diegene heeft, hoe exclusiever je film zal zijn, hoe meer tijd ze steken in de montage omdat hier grofweg budget voor is, etc. Dus voor de lage budgetten is vaak het tegenovergestelde waar. Denk in ieder geval goed na waarom je een videograaf wilt en wat je er voor over hebt. Helaas maak ik nog te vaak verhalen mee dat men spijt heeft van een goedkope keuze, geldt ook voor fotograaf. Omdat dan nooit helemaal ‘verzekerd’ bent, van goede kwaliteit.

Als je echt film wilt, is het altijd de moeite waard om te kijken of je elders wat budget weg te pakken. Waarom? Film (en foto) is het enige wat eindeloos doorgaat. Alle bloemen en onnodige dure dingen leveren bij aan een mooie visuele bruiloft, maar de mensen en hoe ze met jou omgingen die dag, hoe emotioneel oma werd, hoe je door je zus of broer werd geknuffeld op zo’n dag, die herinneringen blijven, maar ze vervagen op den duur. Niet als je een film hebt. Alles is dan opgenomen en dit gevoel kun je eindeloos terug kijken. Ook is het mogelijk om een deel ná de bruiloft te betalen.

Wij hebben een professionele overeenkomst waar alle voorwaarden zwart op wit staan.

Onderaan deze pagina staan nog de tarieven voor een film.

FAQ

Wanneer moet je betalen?
Vóór de trouwdatum. Als je echt graag wilt en het klikt, kunnen we ook kijken of we de kosten kunnen delen zodat je ná de bruiloft nog kunt betalen.

Met hoeveel videografen kom je?
Standaard kom ik alleen, maar voor €200,- extra komt er een extra videograaf bij. Eigenlijk ben ik nog nooit alleen meer wezen filmen, omdat de meerwaarde met gemak keer twee is voor jou als klant.

Wat is je werkwijze?
We skypen vaak eerst ter kennismaking. Als er een klik is en je wilt mij als videograaf, dan stuur ik je daarna een overeenkomst toe. Hier mag je per mail op reageren met ‘akkoord’. Daarna gaan we nog een keer skypen om het draaiboek nog eens door te nemen.

Kom je altijd zelf op de bruiloft?
Ja. 100%. Ik ben eigenlijk een Personal Brand onder de naam Myweddingmemory. Ik kom altijd zelf op de bruiloften, omdat ik de kwaliteit behouden belangrijk vind. Ik ben niet geïnteresseerd om bruiloften te schieten, puur voor de business. Maar omdat ik het leuk vind, mijn passie is en jou als klant hiermee wil helpen om hier een fantastische herinnering aan vast te houden in vorm van film.

Hoelang duurt het voordat de film af is?
Dit verschilt, maar meestal tussen 2/3 maanden met uitloopt tot 6 max. Dit is om de kwaliteit te kunnen behouden. Als je het écht eerder wilt, kun je tegen betaling premium delivery aanschaffen. Dan krijg je het binnen een week.